úterý 17. července 2012

5 pravidel odličování

Zdravím a krásnou středu,
dneska bych zahájila další téma, které je nutné opakovat, abychom na to nezapomínali a to je odličování.  všichni to známe taková denní rutina (večerní), kterou si každá musíme odbýt než jdeme na kutě.Řekla bych, že to každá z nás zná, ale stále se najdou takový, kteří to podceňují.Jsou i dny, kdy si říkáte proč to musím dělat a bude to taková katastrofa, když se neodlíčím? Bohužel vám musím oznámit, že bude. Je to prostě nezbytnost jako čištění zůbu, taky si musíte ráno a večer, protože kdyby jste to neudělali ne jen, že by jste neměl skvěží vůni z úst, ale taky by vám mohli onemocnit dásně ... , ale dyť to znáte. Takže stejně je to i z pleťí. A jak se tedy správně odlíčit? Tak jdeme na to :)

Odličovat se můžete různými způsoby. Každý to dělá po svém.Někdo se pořád  "odličuje "  pomocí odličovacího tampónku s krémem ( často s Niveou) a tím pro ně končí celá fáze odličování. Já bych to nenazvala ani odličováním, jelikož na mě je Nivea dost mastná a hutná na to aby vám vaší pleť odlehčila. Navíc bude mít časté potíže s vaší pletí například  ucpané póry, což není hezké ani příjemné. Aby jste předešli těmhle problémům stačí se drže určitými pravidly díky těmto pravidlům nebudete mít problémy s pleťí.

1) Nenechávejte odličování na ráno i když se vám momentálně nechce jste zrovna po nějaký párty a nechcete už nic víc dělat než svali se do postele , tak se přesto překonejte a jděte k umyvadlu a odličte se ! :) Pokud se na to vykašlete tak se vaše pleť nebude mít čas zregenerovat se a nebude mít žádný odpočinek od líčení nebo prachu, který líta všude okolo.

2) Nepoužívejte jen jeden tampónek, protože pokud použijete jen jeden tampónek tak se stane to, že všechny nečistoty jako prach, řasenku, bakterie si v podstatě rozetřete po celém obličeji. Takže i v tomhle se vyplatí lepčí více nežli méně.

3) I když se nenamaluješ, tak se odlič. Samozřejmě i když se nenamalujete, tak se na nás během dne nalepí spoutu nečistot nebo bakteríí, které po plně prožitém dnu potřebují odlíčit, aby se ranky nezanítili nebo podobně.

4) Neodličujte se neprofesionálně, tím myslím to, že si řeknete, že stačí jen voda a mýdlo a podobně. Nejlepší je odličovat se  bylinými  prostředy a nebo speciálními micerálními vodami jako od Biodermy( kterou toužím hrozně vyzkoušet a že já jí jednou vyzkouším). A snažte se vyhnout přípravkům, které obsahují alkohol.

5)  Nezapomínejte  na krk, rty a oči, jelikož pokud je neodlíčíte, tak se potom ráno nemůžete divit, že se probudíte s jedním pupínkem navíc.


 
A co vy jak a čím se odličujete vy ?
A snažíte se dodržovat tyto pravidla ?
A co je váš největší odličovací hřích? :D

5 komentářů:

  1. Odličování je základ a já odličuji pravidelně, den co den, jen někdy ráno zapomenu :) :-D Nebo spíše, nechce se mi :) Nejlepší je podle mě dvoufázový od Ryoru a následně použiji bylinné tonikum :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek, já se všechna tahle pravidla snažím dodržovat:-) Mám ráda Biodermu a dvoufázový odlič. od YR:-)

    OdpovědětVymazat
  3. kdybych to měla dodržovat tak u toho usnu :-D, ale pěkný článek :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Muj hřích je že si oči neodličuju:D Ale jinak pěkný článek:)))


    Moooc prosím Followruj mě:)) mooc proísm prosím prosím:)

    OdpovědětVymazat
  5. BIOSIL funguje, ale musis ho pouzivat dlouhodobe :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše názory :)