pondělí 2. července 2012

Opalujte se, ale zdravě ! :)

Zdravím a krásné úterní ráno,
každá z nás se chce během léta a během těchto veder, co nejvíce opálit, ale jak na to, abychom nepřišli díky tomuto ke zdravotní úhoně. Jsou určitá pravidla opalování, která by jsme měli dodržovat, aby jsme nebyli spálení nebo neměli zdravotní problémy díky opalování.Myslím si, že je správná doba na to, aby jsme si je společně zopakovali :
1. - Opalovat je nejlepší ráno a odpoledne- tedy přesněji ráno mezi 8 a 10 hodinou a odpoledne mezi 17 až 20 hodinou.V této době totiž nejsou sluneční paprsky tak silné, ale zároveň jsou přímo ideální na to, aby jste mohli chytnout bronz :). 

2. - Opalovací krémy a tohle období jdou spolu ruku k ruce, takže pokud jdete k vodě prostě kamkoliv, tak do kabelky  nebo do tašky opalovací krém. Ale to není vše, pokud jdete k vodě, tak po každém koupání jsi naneste vrstvu opalovacího krému, jelikož ochrany není nikdy dost. :)

3. -Postupné opalování je nejúčinnější. Nesnažte se chytnout bronz za jeden den, ale postupně. Pokud jste světlejší typ tak by jste neměli během prvního opalování strávit na sluníčku víc jak10 minut. A když se budete držet pravidla číslo 1, tak se také nespálíte ( a věřte vím,že to pro vás bude příjemnější). 

4.- A nakonec pokud jsi chcete udržet trochu déle své opálení, tak stačí taky lžíce olivového oleje nebo rybího tuku ( mňam :D ) denně - díky tomuto budete mít i lesklou a krásnou pokožku . Naštěstí vynalezli kapsle s rybím tukem. :)


Takže směle do toho ! :)
A co vy už jste se za tohle léto opálili či spálili ?? :)

8 komentářů:

  1. já se skoro nikdy neopálím, vždy se jen spálím a nebo mám vyrážku od sluníčka!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Špatný, ale tak zkus tohle já jsem byla taky vždy spálená, ale po tomhle je to tak akorát :)

      Vymazat
  2. Hezký článek. Nicméně nesouhlasím s první větou, já se určitě opálit nechci. Určitě ne co nejvíce. Na sluníčko lezu jen pokud je nutné, takže se opálím tak nějak mimochodem. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na léto se určitě hodí :) Já jsem už trochu posedávala na balkoně, abych chytla trochu barvu než pojedu někam do zahraničí

    OdpovědětVymazat
  4. aj ja sa stále iba spálim a to sa natieram ako divá ! Mám pocit, že to slnko zosilnelo!

    OdpovědětVymazat
  5. Já se teda mažu opravdu málo a stačí mi to :) Na spáleniny naštěstí netrpím ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše názory :)