pondělí 28. května 2012

Pitný režim

Zdravím ! :)
Jelikož jsme tu měli až dost kosmetiky, tak vám jsem dneska přináším článek o pitném režimu. Pitný režim je velmi důležitý (obzlášť v létě). V letním období je velmi důležité pít často a dost, jelikož se víc potíme.A navíc  to souvísí s dalším tématem a to s tím, že všochni chceme mít krásnou postavu do plavek, ale když nebudete pít, tak nezhubnete ani když budete dodržovat jídelníček a pravidelně cvičit.Pokud nebudete pít, tak si vaše tělo schová zásoby, což znamená, že zadruje vodu v těla a to není dobře a navíc vám to přibírá na váze. A  z toho vyplívá, že prostě bez pití to nejde ! :)

Z okolí můžete všude slyšet, že se má pít 3,5 litrů denně, ale to taky není nejlepší způsob, jelikož když pijete málo tak je to špatně ( jak už jsem zmiňovala), ale když pijete moc tak to taky není dobře, jelikož tím přetěžujete ledviny .Samozřejmě jako na skoro vše je i na pitný režim vzoreček, pomocí kterého můžete vypočítat kolik konkrétně máte vypít za den, většinou se tyto čísla pohybují průměrně okolo 2,5 litrů, což není tak přehnané.

Je důležité taky, co pijete  pokud pijete sladké nápoje, tak počítejte s tím, že vám to za prvé zkazí zuby ( ve velkém množství, hlavně džusy a coca-coly), za druhé, že se vám bude chtít více čůrat a navíc, že vás to vůbec nezasytí a cukry, které jsou obsaženy v těchto sladkých nápojích se samozřejmě vstřebají.
Takže nejlepší je pít čistou ( neperlivou) vodu. která vás zasytí a navíc pokud budete budete mít čistčí pleť, nebudete mít takové chutě.

A jak se namotivovat k tomu, abychom více pili :
Tak například si kupte novou flašku, stanovte si hranici např. dneska vypiju 1,5l nebo stačí si dát do vody citrónovou šťávu (čerstvou)- jen tak mimochodem jsem slyšela, že pokud hubnete, tak je skvělý dát si tam tu citrovovou štávu nebo plátek citrónu a taky když dopoledne vypijete, alespoň 2 šálky zelenýho čaje.
Samozřejmě, když potom cvičíte je dobré koupit si takové ty nápoje, které obsahují látky díky nim se lépe spaluje.


Tak do toho ! :)
A co vy zvládáte pitný režim ? :)

4 komentáře:

  1. No, dodržovat pitný režim se snažím, to ano. I když ne vždycky se mi to bohužel daří... :( :)

    OdpovědětVymazat
  2. snažím se pitný režim dodržovat :) ta flaška bobble vypadá skvěle, už o ní uvažuji dlouho :)



    PS: Sledovala jsi mě na blogu My dream,My life,Myself a ted mám nový blog, tak budu ráda, když mě budeš sledovat právě tam:
    http://storyofmylife-veronica.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to beze zbytku souhlasím :) Hlavně s tím účinkem na pleť, jde to hned vidět ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek, myslím že na dodržování pitného režimu spousta z nás kašle, takže i já se budu muset víc snažit :)

    A ráda bych tě pozvala na svůj blog, snad se ti bude líbit :)

    http://estrella-2012.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše názory :)