úterý 8. května 2012

6 week Six-Pack s Jillian Michaels

Krásný čtvrtek ! :)
Takže je tu období, které je známo tím, že se objevují často články o tom, jak zhubnout do plavek. Ani já  nebudu vyjímkou, jelikož já tohle podstupuji každý rok. A jak už víte, tak jsem si velmi oblíbila Jillian Michaels a její způsob tréninků a cvičení ! :) A protože jsem už dávno docvičila 30 day shred, tak jsem si řekla vzkouším něco pro mě nového a samo,  že od Jillian. A tak jsem se dostala k 6 week Six-Pack.

6-week Six-Pack je program, který se snaží zformovat vaší postavu. A nebyla by to Jillian, aby neposilovala hlavně břišní svaly a nedala nám všem trochu do těla. No tento program má celkem 2 levely. A z anglického názvu se můžete dozvědět, že se tento program cvičí 6 týdnů, tímpádem se každý level cvičí 3 týdny. No a nebyla by to Jillian, která by vám nedala na výběr 3 možnosti: lehkou, kterou cvičíte s blondýnkou, která je vpravo, potom pokročilou, kterou cvičíte s Jillian a hodně těžkou, kterou vám předcvičuje afroameričanka nalevo.
Věřtě mi, že jeraději budete cvičit s blondýnkou (lehká verze), která vám i přesto dá zabrat .
A teď si asi říkáte co,  že k tomu budete potřebovat? :) No hodně pevné nervy a trpělivost, ale nejen to  k prvnímu levelu sice nebute potřebovat činku, ale k druhému určitě a navíc ještě podložku. Ale samozřejmě si hned nemusíte jít kupovat činku, stačí jen láhev s pitím nebo cokoliv, co má jedno kilo a vsadím se s vámi, že i to kilo vám bude stačit ! :)

A jelikož je tento program založen hlavně na posílení břišních svalů, tak moc nečekejte, že si odpočinete, protože Jillian pro nás všechny připravila cviky,kde musíte dělat výpady a hlavně posílit břicho. A pokud Jillian znáte , tak víte, že ráda střídá různé cvičební styly , tak i tady najdete kardio cvičení. Jillian tu používá tzv. "high intensity interval training" , což je to soubor za sebouch jdoucích cviků, které se vám zdají jako kdyby jste je cvičili 8 minut místo 2 minut  a navíc jste z toho tak udýchání, že si myslíte se vám ty plíce snad rozkočí. :D Toto cvičení je nelepší cvičit ráno hodinu před snídaní - ale upřímně já jsem fakt nestíhala cvičit ráno, to bych musela vstávat ve 4 ráno, abych to stíhala a to se mi vážně nechce to si raději zacvičím odpoledne :).

No a je tu také změna v cvičení a to myslím to, že nejdříve je rozehřátí, jak to známe, ale potom následuje 15 minut cviků a pak jste rádi, že jste toto dokončili, ale to ještě nevíte, co pro vás Jillian připravila jako další. Další totiž přichází to čemu se říká, alespoň u mě, náhlá smrt :D . Je to v podstatě ty samé cviky, co jste cvičili, ale v daleko rychlejším sletu. To si pak říkáte jestli nemá cenu tu Jillian vypnout, ale ne, protože se sice budete připadat jako na smrtelné posteli, ale máte pořád ten nezaplatitelný pocit toho, že jste pro sebe něco udělali. :) Celý level má něco okolo 36 minut.

Jak často se cvičí?
Tento program se cvičí 5 dní v týdnu a 2 dva máte volno, což je příjemné ! :) Je to na vás, kdy si sáte do těla a kdy si řeknete, že ne :).
Pro koho je ?
Nejlepší je pro ty, co už jsou nějak fyzicky trénovaní, jelikož bych řekla, že je to celkem makačka i pro ty, co už mají za sebou 30 day shred . Ale samozřejmě to můžou začít cvičit i ti, kteří chtějí zpevnit své bříško do plavek. :)
Tak hurá do toho ! :) Jinak doufám, že jsem vás tímto motivovala  a samozřejmě až tento program dokončím tak se s vámi znovu podělím o výsledek ! :)

A co vy podle koho nebo čeho cvičíte ? :)

3 komentáře:

  1. Haha, přesně tak, já to taky cvičila spíš s blondýnou:-)

    Mila de Illusoire

    OdpovědětVymazat
  2. já v tomto období spíš tloustnu, než abych hubla! :-O

    OdpovědětVymazat
  3. cvičím pravidelně, svoji vlastní sestavu, splácanou z toho, co mi vyhovuje:-).

    co se Gillian a podobného týká, ten trénink mi přijde pro někoho, kdo nemá už slušnou kondičku a hlavně teda osvaleno, velice náročný a zátěžový na velké klouby; osobně bych to nedoporučovala, přijde mi víc než vhodné předem zvážit možnosti a třeba začít něčím jemnějším, a pak, v další etapě, pokročit k něčemu typu Gillian:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše názory :)